Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen,

Het kabinet heeft vanavond bekend gemaakt de quarantaineregels in het onderwijs te versoepelen. Daarmee kan de continuïteit van het onderwijs worden bevorderd en hoeven niet meer hele klassen naar huis te worden gestuurd.

Middelbare scholieren hoeven na contact met een besmet persoon niet meer in quarantaine als ze geen klachten hebben en kunnen met een dagelijkse negatieve zelftest de lessen blijven volgen. Bij een positieve zelftest en/of positieve test van de GGD geldt in alle gevallen wel dat men in quarantaine moet. Bij grote uitbraken op een school kan de GGD alsnog besluiten tot strengere quarantaineregels.

Uiteraard zijn wij erg blij met deze versoepeling. Tegelijkertijd blijft het een verantwoordelijkheid van ons allemaal om bovenstaande goed op te volgen. Zelftesten zijn op al onze locaties verkrijgbaar. Maak hier gebruik van en blijf thuis bij een positieve zelftest.

Weer naar school
Zit je nu in quarantaine maar heb je een negatieve (zelf)test of geen klachten, dan mag je morgen weer naar school. Bij een positieve (zelf)test blijf je thuis!

 

College van Bestuur en directie VariO Onderwijsgroep